نقش پوست گردو در صنایع گوناگون

پوست گردو در صنایع گوناگون کاربرد و نقش زیادی دارد. این ماده طبیعی پس از خشک شدن به صورت پودر درآمده و در صنایعی مانند صنایع تولید مواد آرایشی با هدف ایجاد سایش، صیقل دادن، تصفیه، تمیز کردن، رفع فشار و پر کردن منافذ به کار گرفته می‌شود. درخت گردو به عنوان یکی از مفیدترین نعمات خداوند شناخته می‌شود که از ریشه تا ساقه و برگ آن می‌توانند کاربردها و فواید مختلفی داشته باشند.

 پودر پوست گردو بر اساس اندازه ذرات از ریز تا درشت دارای درجه بندی‌ متفاوتی است. اگر می‌خواهید درباره این ماده، کاربردها و خواص آن در صنایع گوناگون بیشتر بدانید؛ مطالعه ادامه این مقاله از بلاگ شرکت قیر غرب نیکان را از دست ندهید.

والنات شل چیست؟

در سال‌های گذشته و بعد از برداشت گردو پوست سخت آن به عنوان ضایعات شناخته می‌شد اما امروزه با بررسی‌های علمی بر روی این ماده مشخص شده است که پوست سخت گردو یکی از غنی‌ترین و کاربردی‌ترین اجزای درخت گردو است و شامل ترکیبات مختلفی از جمله انواع ویتامین‌ها، آلکالوئیدها، فنل ها، آمینواسیدها، اسیدهای فنل کربوکسیلیک، کومارین، ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و … است. پوست گردو با استفاده از دستگاه‌های مخصوص به شکل پودر و در اندازه‌های مختلف در می‌آید و این پودر با نام والنات شل شناخته می‌شود.

خصوصیات پوست گردوی خرد شده

پوشش میانی پوست گردو (Walnut shell media) ماده‌ای با دوام با منشا کاملا طبیعی است؛ ماده‌ای که مقاومت بالا و ویژگی زیست تخریب پذیر بودن بالایی دارد.

از نظر ویژگی‌های فیزیکی، این ماده دارای وزن مخصوص (specific gravity) 1.2 تا 1.4، میزان سختی 1.5 MOH و سختی راکول (Rockwell) 91 است و در محیط‌های مختلف اسیدی، بازی و خنثی عملکرد مطلوبی دارد.

منظور از عملکرد مطلوب در این زمینه، مقاومت این ماده در برابر تخمیر است. به دلیل همین مقاومت به عنوان ماده‌ای قابل بازیافت محسوب شده و قابلیت استفاده متعدد دارد. مواد کامپوزیتی سال‌هاست که از پوست گردوی میانی در ترکیبات خود استفاده می‌کنند.

بیشتر بدانید : ” چگونه پودر پوست گردو درست کنیم ؟

انفجار پوست گردو (Walnut Shell Blasting) چیست؟

انفجار پوست گردو در واقع یک روش است که در آن با استفاده از تجهیزات ویژه از آن برای از بین بردن روکش‌ها، رنگ‌ها و سایر لایه‌های روی ساختمان‌ها و تجهیزات مختلف مانند ماشین آلات استفاده می‌شود.

این ماده سختی لازم را برای زدودن رنگ‌ها و روکش‌های سخت، بدون آسیب رساندن به بستر مدنظر ارائه می‌دهد. به همین دلیل می‌توان از آن در حذف انواع پوشش با اطمینان کامل در خصوص عدم آسیب به پوشش‌های زرین استفاده کرد. در نظر داشته باشید که این روش باعث ایجاد سیلیکوز نمی‌شود و به همین دلیل روش جایگزین خوبی برای روش سند بلاست است. در انتهای این مطلب بیان کرده ایم که از پوست گردو چه استفاده ای میشود .

نقش پوست گردو در صنایع مختلف | کاربرد پوست گردو چیست ؟ | قیر غرب نیکان

بیشتر بدانید : “خواص پودر پوست گردو برای پوست و مو” 

مهم‌ترین کاربردهای پوست سخت گردو

همانطور که گفته شد پوست سخت گردو دارای ترکیبات متنوع و متعددی است و می‌تواند کاربردهای متعددی در صنایع مختلف داشته باشد. در حقیقت این ماده می‌تواند بیشتر از 100 فایده و کاربرد مختلف داشته باشد اما از مهم‌ترین و قابل‌توجه‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

استفاده در تولید زغال فشرده

امروزه استفاده از زغال فشرده بسیار بیشتر از زغال معمولی شده است چرا که هم گرمای بیشتری تولید می‌کند، به‌سرعت سرخ می‌شود، آلودگی کمتری ایجاد می‌کند و در نهایت ماندگاری بسیار بیشتری دارد. تولید زغال فشرده برخلاف زغال معمولی به محیط‌زیست آسیب وارد نمی‌کند و ماده اصلی تولید آن پوست سخت گردو، بادام و … است.

استفاده در صنعت آب و فاضلاب

استفاده از پوست گردو در صنعت آب و فاضلاب برای تصفیه آب نیز از مهم‌ترین کاربردهای این ماده است. در حقیقت پوست گردو می‌تواند برای تصفیه هرگونه روغن و چربی از سطح آب موجود نقش ویژه‌ای داشته باشد و از راندمان بالایی برخوردار است.

استفاده به عنوان کود طبیعی

مسئله استفاده از کود امروزه به یکی از بزرگ‌ترین معضلات در صنعت کشاورزی در سراسر جهان تبدیل شده است و استفاده از کودهای طبیعی گیاهی، حیوانی و … اهمیت و ارزش زیادی از نظر بهداشت و محیط‌زیست پیدا کرده است. کاربرد پودر پوست گردو به عنوان کود طبیعی و گیاهی به سبب داشتن ترکیبات و املاح مختلف از نظر علمی ثابت شده است و این ماده به عنوان یکی از بهترین کودهای گیاهی و طبیعی شناخته می‌شود.

استفاده در صنعت پزشکی

هرکدام از ترکیبات و موادی که در پوست گردو وجود دارند می‌توانند کاربردهای پزشکی مختلفی داشته باشند به همین دلیل از گذشته و در طب سنتی از دمنوش پوست گردو برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. والنات شل یا پوست گردو امروزه برای تولید انواع داروهای گیاهی و داروها شیمیایی استفاده می‌شوند. از جمله مهم‌ترین استفاده‌های پزشکی این ماده می‌تواند به درمان ورم لثه، درمان ریزش مو، درمان قند خون، لایه‌برداری پوست، تولید لوازم‌آرایشی و بهداشتی و … اشاره کرد هر چند که بیش از ده‌ها کاربرد دیگر نیز دارد.

استفاده در صنعت نفت و حفاری

از دیگر خواص پوست گردو می‌توان به نقش و اهمیت آن در صنعت نفت و حفاری اشاره کرد. والنات شل در فرآیند حفاری چاه­‌های نفت از گردش سیالات در مسیرهای بسته جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود که استخراج نفت و … با مشکلی مواجه نشود. در حقیقت این ماده همراه با گل و لای به داخل چاه فرستاده می‌شوند و باعث انسداد منافذ مختلف می‌شوند که این امر باعث می‌شود که چاه نفوذناپذیر شده و امنیت بیشتری داشته باشد. نکته جالب استفاده از والنات شل در صنعت نفت و حفاری امکان استفاده مجدد و چندین باره از این ماده است.

تولید مصالح ساختمان

دیگر کاربرد پوست سخت گردو که بسیار قابل توجه است استفاده از آن در تولید مصالح مختلف ساختمانی و صنعتی و … است. از پودر پوست گردو می‌توان در تولید انواع تخته‌های سه لا، درب و پنجره، مبلمان، لاستیک و … استفاده کرد.

  •       صنعت چوب، صنعت رنگ و رزین، صنعت لوازم‌آرایشی، صنعت پلاستیک و … از دیگر صنایعی هستند که از پوست سفت گردو و پودر آن استفاده‌های متعددی دارند.

کاربرد این ماده در صیقل دادن و پرداخت سطوح

نقش دیگر این ماده در صیقل دادن و پرداخت سطوح مختلف است. رفع برآمدگی‌ها و پرداخت سطوح سخت فلزی از جمله سطوحی برنجی و همچنین سطوحی که از پلاستیک سخت و فشرده ساخته شدند؛ به کمک این ماده قابل انجام است.

کل

پوست گردو به عنوان پر کننده

یکی از کاربردهای پوست گردو به صورت خرد و پودر شده که یکی از محصولات شرکت قیر غرب نیکان است، استفاده از آن به عنوان پر کننده است. این ماده در ساخت تجهیزات گوناگونی از جمله تخته سه لا، مبلمان، لاستیک و… اهمیت دارد. همچنین والنات شل به عنوان یک ماده مهم در تولید موادی مانند چسب، رنگ، رزین و مواد آرایشی هم به کار برده می‌شود.

ساخت کف، رمپ، پله‌ها، استخرها، عرشه‌ها و نقاط مشابه نیز از نقاط دیگری است که ممکن است از این ماده در ساخت مصالح آن استفاده شود. این کاربردها به طور کلی بر اساس خاصیت پرکنندگی پودر پوست گردو استوار است؛ که در کاهش میزان تخلخل در مواد گوناگون نقش مثبت دارد. اگر قصد آشنایی بیشتر با محصولاتی از جمله قیر معدنی، قیر طبیعی، گیلسونایت طبیعی، قیر گیلسونایت، بیتومن و غیره را دارید می توانید هم از طریق شماره های تماس موجود در سایت و هم شبکه های اجتماعی با شرکت قیر غرب نیکان در ارتباط باشید.

قیمت پوست گردو

تنوع و تعدد کاربرد پوست گردو باعث شده است که این ماده امروزه بازار پویایی داشته باشد و سالانه میلیون‌ها تن والنات شل در صنایع مختلف مصرف می‌شوند و این باعث پویایی بازار آن می‌شود. فاکتورها و عوامل مختلفی می‌توانند در قیمت پوست گردو مؤثر باشند. از جمله مهم‌ترین نکات مؤثر در قیمت والنات شل می‌توان به مواردی همچون کیفیت و درصد خلوص پوست گردو، نوع دانه‌بندی و بسته‌بندی، هزینه‌های حمل‌ونقل، حجم پوست گردو، میزان ماندگاری پوست گردو، وزن پوست گردو، تازه یا کهنه بودن پوست گردو و … اشاره کرد.

جمع‌بندی نهایی

تنوع بالای کاربرد پوست سخت گردو باعث شده است که این ماده ارزش بسیار زیادی داشته باشد. در حقیقت وجود ترکیبات و املاح مختلف در پوست سخت گردو باعث شده است که این ماده امروزه بیش از ده‌ها کاربرد و کارایی مختلف داشته باشد و در صنایع مختلفی به کار برود که مهم‌ترین آنها صنعت پزشک، صنعت نفت، صنعت جواهرات و زیورآلات، صنعت زغال، صنعت رنگ و رزین و … هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.